« Agenda

Samenspel over balfolkmuziek en cursus trekharmonica, draailier & doedelzak voor beginnende spelers
16-11-2024 | Balmuziek leren

Samenspel over balfolkmuziek en cursus trekharmonica, draailier & doedelzak voor beginnende spelers

Met: Docent(en): Cor WestbroekDorine BoudewijnGertjan JorissenKay HabetsLies SommerMalini KlapperMenno WesterPatricia SwartPetra LeeflangSandra de JongWouter Kuyper Aanvang: 13:00-17:00 Entree: € 255 Locatie: Basisschool De Griffel,
De Clomp 2002, 3704 KC Zeist
Instructies: Sessie: Contact: menno@draailier-doedelzak.nl Meer info »

Trekharmonica, draailier en doedelzak voor beginnende spelers

Altijd interesse gehad om je te verdiepen in balfolmuziek? Om de instrumenten te leren die veel in de balmuziek gebruikt worden? Komend seizoen is er weer een cursusreeks voor beginnende spelers. Deelnemers hebben dan één keer in de maand van 13:00 tot 17:00 een cursusdag in Zeist, waarna zij de rest van de maand zelfstandig thuis verder aan de lesstof werken. Gezellig middagen, vol muziek!
Geen instrument? Er zijn een aantal te leen.

Komend seizoen zijn er lessen voor:

 

Samenspel: improviseren op balfolk – Patricia Swart

In deze samenspel workshop voor alle instrumenten door Patricia Swart draait het om improviseren, arrangeren en componeren. We gaan improviseren op de gebruikelijke dansstructuren van een Andro, Guige, Wals, Mazurka en wellicht meer.

Na elke les neem je wat improvisaties, gedachten en ideeën mee, waar je thuis verder mee kunt spelen en misschien wat vastere vormen mee kunt verzinnen. Die we dan de les daarna kunnen uitwerken en arrangeren. Verwacht goede handvaten en uitganspunten om te leren improviseren, Ideeën te voort te zetten en samen iets speelbaars te maken met veel creativiteit.

Deze workshop is gericht op samenspel voor alle instrumenten, zoals bijvoorbeeld trekharmonica, accordeon, gitaar, blazers, bas, draailier, percussie, doedelzak of andere instrumenten. Geef je instrument en stemming duidelijk aan bij de aanmelding.

Patricia Swart

Patricia Swart begon haar muzikale loopbaan op 7 jarige leeftijd op blokfluit bij de dorpsmuzikant Aris van Braam in Schellinkhout. Via de fanfare wereld en door afzetting tegen de klassieke conservatorium scholing is ze opgegroeid tot veelzijdig muzikant, docent en interdisciplinair kunstenares op vele verschillende plekken. Al enkele jaren trekt ze zich terug van de klassieke werkwijze, maar behoud de mooie kanten van die wereld. Ze heeft zich verder ontwikkeld naar de lichte muziek, de folk en zelfs de geluidstechnische/elektronische kant. Patricia houdt ervan om muzikaal werelden bij elkaar te brengen om op muzikale manier mensen elkaar opnieuw te laten ontmoeten.

Ondertussen is Patricia al jaren werkzaam als saxofoon docent en is ze werkzaam voor Stichting Concenzora die probeert om samen muziek en kunst maken te bevorderen. Dit op educatief en amateur ontwikkeling. In ConcenZora probeert ze met sensor gestuurde installaties het publiek te laten meespelen in de muziek.
Patricia is van vele muzikale markten thuis. Ze speelde klassiek in Ricciotti ensemble, ska met de groep The Approachers en in de Pink Floyd Tribute Band Magnets and Miracles. Patricia is daarnaast ook een fanatieke balfolk liefhebber, die je vaak op mening op de dansvloer aantreft en speelt balfolk met Androneda en Swartematerie.

Luister en bekijk alvast de muziek van Patricia:

Data & inschrijf informatie

De cursus vindt plaats van 13:00 tot 17:00  in Zeist op de volgende zaterdagen:

  • zaterdag 16 november 2024
  • zaterdag 14 december 2024
  • zaterdag 11 januari 2025
  • zaterdag 15 februari 2025
  • zaterdag 15 maart 2025
  • zaterdag 12 april 2025
  • zaterdag 17 mei 2025

Kosten cursusreeks: 265 euro, bij betaling voor 1 november 255 euro. Ga naar het  Inschrijfformulier & kosten

Loading Map....

Volgende evenementen:

Vorige evenementen: